Mestring, drømmer og håp

En fredag i oktober

Når den tunge kroppen faktisk har luftet seg og den rette boken endelig blir lest, ja da er det ikke så galt å være meg.

Selv om tankene bruker ekstremt lang tid på å formuleres og stadig blir avbrutt av en bedre idé, så er det godt å vite at jeg faktisk har tid nok til å skape hele tanker. Det er lite annet som skjer når jeg må bruke mye av den i selskap med meg selv. Igjen.

Så jeg leser debatter om temaer jeg bryr meg om, samler standpunkt og nyanserer kanskje mine egne, får i det minste et bredere grunnlag for å mene.

Naturen er ennå vakker, jeg har vært midt i den i dag. Følelsen sitter i kroppen og den gode uteluften fyller meg med ro. Og litt motivasjon.

Å kunne gå når man vil ut – det ligger en vanvittig stor frihet i det, men bare den som har blitt fratatt friheten forstår hvor stort det er.

Jeg har vært bortskjemt med ben som bærer så lenge at den enorme gleden over dette er redusert til takknemlighet. Fordelen med takknemlighet er at det er en roligere følelse enn aktiv glede..!

Jeg preges av solen som skinner, av lyset, av fargene. Det virker inn på meg som varmt vann over kroppen ville gjort – sammenhengen er direkte. Derfor er jeg takknemlig og glad for å ha kunne ta del i det uten å planlegge, uten å bli fulgt. Det er noen glimt av selvstendighet. Jeg trenger mange av dem.

Tidligere i dag begynte jeg å skrive på et tema jeg vet er viktig for flere enn meg. Jeg måtte stoppe opp, ta en pause. Det var ikke fordi temaet var for tøft, men det ble slik. Kanskje var det en slags bevissthet rundt hva som ville bety mest for meg: En tur ut i været eller å fullføre teksten. Skriving er væruavhengig, temaet tar aldri slutt. Jeg valgte naturen.

Jeg håper du også får anledning til å velge naturen i helgen!

(under følger bilder fra en tidligere tur i høst)

2013-10-05 17.05.502013-10-05 17.30.10

Reklame

15 kommentarer om “En fredag i oktober

 1. Fint å lese at du har klart å være ute og gledet deg. Jeg har ikke komme meg ut i naturen, eller fått sett så mye til den, denne høsten. Så jeg gleder meg over bilder som andre legger ut. Litt kos i det også, synes jeg.

  Likte setningen din: «Selv om tankene bruker ekstremt lang tid på å formuleres og stadig blir avbrutt av en bedre idé…» – Den var treffende. Jeg skrev det vel en gang tidligere: Du har mange fine perler i det du skriver – gjennomtenkte og reflekterte.

  Håper det blir mulig for deg å få til flere turer ut og at det blir fine dager framover!

  Liker

  1. Du kan virkelig det med å gi komplimenter, Johnny! Jeg kan bare takke.

   Ja, jeg har vært veldig heldig med formen i høst, siden jeg har kunnet være mye ute. Kjenner likevel værpåvirkningen godt, det er som om lyset inni meg slukner når lyset ute slukner – så sitter jeg der i mørket og later som om det ikke fins. Haha..

   Så godt at det hjelper for deg å se bilder! For meg kan det ha begge effekter, hvis jeg ikke kan ta del i det selv.

   Jeg glemmer ikke hun som hadde lest et innlegg her om innetilværelsen min og for å muntre meg opp sendte hun et flott naturbilde til meg. Tenk så flott gjort! Da ble jeg glad, og det ble virkelig en påminnelse om hvor nær vi er hverandre selv om vi bare forbindes med skjermene. Og om at folk virkelig bryr seg om hverandre!

   Jeg blir målløs!

   Ønsker deg en god helg, Johnny!

   Liker

 2. Flotte bilder og fine ord – noen ganger kan det være nok å lese noe fint andre skriver, få en liten positiv puff, et lite blaff av noe man har glemt, en liten energiboble som kan bli noe mer. Vi har hatt en fin høst så langt, skulle ønske det ble flere turer i marka men det er ikke alltid det går, men vinduer mot trær og himmel gjør underverker det også. Nydelig høstkledde trær mot en knall blå himmel – kan det bli vakrere. Fortsatt god høst til deg og håper du får flere lufteturer 🙂

  Liker

  1. Ja, jeg kjenner at den gode uteluften og frihetsfølelsen det gir å kunne gå ut og komme inn når jeg velger det, sitter i kroppen en god stund. Trenger stadige påfyll da..

   Ønsker deg en fortsatt god helg!

   Liker

 3. Naturen ligger rett fram for oss – også i bloggen din med disse to stemningsfulle bildene. Vannet er som et speil, speiler dagene og skjønnheten. Så flott at du har vært ute i høstdagen. Heldig er den som forstår naturens visdom.

  Liker

  1. «Heldig er den som forstår naturens visdom.» jeg tror vi aldri kan forstå helt, og det er kanskje det som gjør at vi ikke blir lei?

   Naturen gir en egen ro jeg ikke finner andre steder, og det til tross for at jeg ikke er noen naturperson. Rart. Det betyr kanskje at naturen dekker noen grunnleggende mentale behov i oss? Eller at vi altid lever i samspill med omgivelsene?

   Liker

 4. Så fint å lese om din tur ut, naturen kan gi så mye. Jeg sliter mye med å komme meg ut men når jeg klarer det og er i naturen da nyter jeg det 🙂 Utrolig flotte bilder 🙂

  Liker

 5. Åhh så glad jeg ble for å oppdage bloggen din! Du skriver så nydelig og har så mange tanker som jeg umiddelbart kjenner meg igjen i men ikke makter å forme i ord selv. Jeg har lest mange av innleggene dine og det skjer hver eneste gang at jeg tenker så flott skrevet, så genialt og presist formulert. Jeg skulle inderlig ønske at jeg hadde den gaven, men det har jeg ikke, så nå kommer jeg nok stadig innom her for å ta del i dine tanker i håp om at de kan klarne mine.
  Takk!

  Liker

  1. Marit, du er vel god, vel! Så fine ord til meg, tusen takk for det!

   Kanskje du skulle prøve å formulere noen tanker dersom du kjenner behov for det? Du er klar og tydelig i svaret ditt, så det kan være at du har evner du ikke er klar over?

   En del ganger er det slik at alt virker fjernt og rart, men så er det tydelig og klart det som kommer ut likevel.

   Velkommen så mye hit!

   Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s