ME-blogger – oppdatert oktober 2016

På denne siden finner du bloggere som skriver om ME på norsk. Her finner du også bloggere som har ME, men som ikke primært blogger om sykdom. Jeg setter stor pris på om du gjør meg oppmerksom på blogger jeg ikke er klar over, på presentasjoner som ikke stemmer eller linker uten innhold. Det skal ikke være lukkede blogger i listen.

Hvis du vil ha med din blogg, kan du sende meg lenke til bloggen din og en kort presentasjon. Min epost: melivetpaaslep@gmail.com

 

Det er ikke tillatt å kopiere listen!

Oppdatert i 2016

ANNIKA – Annika driver facebook-gruppa «Sammen om ME», og en ME-gruppe i Hønefoss. Bloggen er personlig

Catalyzator

Dagens lille ME-glede – ME er ikke moro – det er faktisk temmelig leit. Nettopp derfor blir det så viktig å ta vare på det som gleder; enten det er store politiske saker, eller de små hverdagstingene. Det er det jeg forsøker å gjøre i denne bloggen.

Dia Maria – Skriver om det å være ung og ha me. og om å prøve å gjøre det beste ut av det og fokusere på det fine! mest bilder, litt tekst

ellas Plass

Fryvil – Den er skrevet av flere mødre til barn med ME, blanding av skjønnlitterære og faglitterære tekster relatert til å være pårørende til syke barn som har en sykdom som er mistrodd og misforstått så til de grader.

Hverdagsdiva – Skal man ha et ok liv med ME er man nødt til å ha noen divanykker for å komme gjennom hverdagen. Samler informasjon som gir bedre helse og rettigheter, oppskrifter, hobby, egne meninger og tankekors

Just live life – jeg er Nancy og er mamma til prinsessen Angelica. ME-en har kontrollert livet mitt de siste fem årene.

Kjersti Holst – om å leve her og nå, hvor viktig det er å ta vare på øyeblikkene. Ikke vente med å leve uansett om man er frisk eller syk eller andre omstendigheter i livet. For livet kan ikke settes på vent….

Lev Livet Lett – er en blogg om livet; mitt liv – og om hvordan jeg lever livet med ME(G.93.3). For meg er hverdagsgledene sentrale, hvor ingen er for små og ingen er for store… – kaffilurken er aldri langt unna.

LifeWithMe –  Hei! Mitt navn er Heidi, jeg er 17 år, og ikke typisk ungdom. Har gått glipp av 5 år skolegang, og mye av det «normale» liv. På denne bloggen skriver jeg utfordringer som har kommet med årene, og hvordan jeg har det i dag.

Louises lille verden – Jeg fikk en virusutløst ME-diagnose i 2012, og livet mitt ble snudd på hodet. På brøkdelen av et sekund gikk jeg fra å være sykepleier – til selv å bli pasient. Det er tøft å være syk småbarnsmor, men denne bloggen skal ikke være svart og trist. Den skal heller være en minnebok for alt det fine som skjer i livet mitt, det morsomme jeg får oppleve, og tanker jeg har om ting som opptar meg.

Lothiane – Under stjernene er en blogg om mye forskjellig, blant annet om hvordan det er å leve med sykdommen ME.

Med Gud i hverdagen – Enslig mor med ME skriver om hverdagen

Onkel Johnny – Har en praktisk tilnærming til ME, tar opp spørsmål som hvordan det er å være pasient og pårørende og hva du kan gjøre for den som har ME

Serendipity Cat: En personlig blogg om teknologi, samfunn, sosiologi, helse, ME, politikk, litteratur, kjærligheten, neglelakk og alt annet som faller meg inn.

Sivs lille boble – Jente på 20 skriver om hvordan det er for henne å leve med ME

Synnøves blogg Livsglad og positiv kvinne på 50 deler sine tanker

Torneroses verden –  om hverdagen min med ME som jeg har hatt siden sept. -09. Jeg er nå i tilfriskningsfasen. Følg meg på veien mot et friskt liv her 🙂

ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling: En blogg om ME og andre neuroimmunologiske sykdomstilstander – har målsetting å øke bevissthet om, og fokus på, behandlingstiltak for å bedre tilstanden og gi et friskere og verdig liv!

~ Trollmors tanker ~ tanker og erfaringer fra mitt eget liv. Jeg har levd med ME i 20 år, men skriver om andre ting også. Prøver å spre litt nyttig info, men også glede, oppmuntring og ord til ettertanke. Er ganske ny som skribent, så jeg prøver og feiler litt. Tar ett skritt av gangen, og ser hvor jeg havner etterhvert. 🙂

Utmattet – En blogg om Me, litt fakta og kommentarer som man får.

 

Seneste oppdatering er før 2015 eller tidligere

Bell4trix – Om alt og ingenting – Amatør blandt Stjernene

Bluegirl – håp og optimisme når det gjelder M.E. Her finner du solskinnshistorier, framfor symptomlister, advarsler og sykeliggjøring. Jeg tror at positivitet og optimisme fremmer helbredelse og at negativitet og pesimisme fremmer det motsatte.

Eivorb – Psykologistudent blogger om livet som det er blitt, sier selv at hun er «realistisk optimist i kynikerdrakt»

Engler i sneen – En fortellerblogg om å finne det gode liv innenfor grensene av kronisk sykdom – med mye fokus på natur, husdyr og landliv, men også kultur, fantasi, eventyr, hobbyer og mye mer. Og ikke minst om de vanskelige sidene ved kronisk sykdom – om å leve med et monster i skapet og om å få et helt nytt forhold til samfunnet.

Et liv å leve – er skrevet av en psykolog som selv har ME. Temaene i denne bloggen handler om livet, som ikke slutter når diagnosen er satt. Livet er fremdeles verdifullt selv om det ikke lenger er som det var. Denne bloggen hjelper til å godta livet som det er blitt.

Frøydis – har vist mote-Norge at ME ikke trenger å være en hindring for å jobbe med det en liker best. Frøydis er modell og viser mange kule bilder i bloggen sin. Hun har vært med i Top Model

Hege Renate – en personlig blogg om mitt liv med fibromyalgi og ME, samt ME nyheter fra både Norge og utlandet.

Helvetes ME – en ME-blogg som slites mellom saklighet og sinne

Hjemmeistuas blogg – En generell blogg om livet med ME

Hjertemat – Her finner du oppskrifter med supermat, raw food, melkefritt, glutenfritt og sukkerfritt, og også forslag til sunnere alternativ enn det man kanskje er vant med å bruke.

Fremad i alle retninger – Er det fullt i hodet må det ut et sted, dette brukes bloggen til. Humør, engasjement og temperament sørger for at jeg holder nogenlunde tritt med verden

Iskwew – MEblogg er en ressursblogg om sykdommen ME (Myalgisk encefalomyelitt) og inneholder fakta, debatt og personlige historier.

Jojjas rufsete blogg – En rufsete blogg

Just M.E. – Mitt mål er å opplyse verden om hvordan hverdagen til en gjennomsnittlig 30- årig middels rammet ME-pasient kan arte seg.

Litt enklere liv  –  Jeg vil finne ut om det er mulig å få så mye inspirasjon og støtte gjennom skriving og tilbakemeldinger fra dere, at jeg etter årevis med «hue under armen og armen i bind», kan ta meg selv i nakken, og gjøre alvor av det jeg VET vil gi meg et litt enklere liv!

Livet med ME – bloggen brukes mest når jeg har dårlige ME-dager, og selv om det nok kan virke litt dystert, får jeg også tilbakemeldinger om at det er godt å lese noe man kjenner seg igjen i i sin egen kamp mot denne sykdommen

Marias Metode – lege med erfaring som ME-pasient skriver om kronisk sykdom og hvordan det blir møtt av storsamfunnet og helse-Norge. Legger vekt på kommunikasjon med leseren og åpenhet for andre måter å se ting.

mebloggme – om hvordan det er å leve med ME. Vil også blogge om livet mitt ellers, fortid og nåtid, fremtidsdrømmer og håp. Jeg er selvstendig forhandler av Forever living produkter og blogger også om disse.

me-jenta –  om min hverdag knyttet til erfaringer over tid med blant annet LP. Min blogg vil være et tilskudd til dere som trenger informasjon, håp og optimisme.

ME livet i vente – min opplevelse av ME, tanker om sykdom, familie, barn, samfunn for øvrig. Brygger litt på tanken om å dele noen av mine hobbyer når mot og helse tillater det.

Miss Marlene – skriver om hvordan det er å være ung med ME

Marthas have – Her finner du nyheter og oppdateringer om ME, samt generelle små og store tanker og opplevelser om hvordan det er å leve med denne sykdommen – og veien min mot å bli frisk igjen.

ME-nytt – Nyheter om ME

Mestring i sol og regn – Lillesky vil bli frisk og forsøker å finne riktig kur for seg.

Mjuuuglys blogg – En helseblogg med vekt på raw food og kjernesunn mat, her finner du oppskrifter på mat

Pause fra livet –  er en blogg som handler om å finne de små gledene i hverdagen.

Tingelingeling – om livet som leves i sakte tempo og ord som beskriver det

Trips & Tics –  mellom trening, kunst og syden finner du refleksjoner om det langsomme livet

Utmattelsen min – ærlig om hvordan hverdagen min med en langvarig utmattelse. -Er under utredning for ME, men har ikke fått diagnosen enda. Tenker også etterhvert å dele med leserne mine ting som jeg prøver ut i et forsøk på å bli bedre. -Og håper vel at jeg underveis mens jeg selv leter etter et svar, kanskje kan være til hjelp for noen andre også.

Reklame

38 kommentarer om “ME-blogger – oppdatert oktober 2016

  1. Jeg har også blitt klar over en del nye blogger etter jeg begynte å lete og samle. Jeg ser nå at det kan bli en kilde til informasjon om blant annet kosthold, som jeg ikke har brukt blogger til før.

   Liker

 1. Takk for påskehilsenen og ønsker om en riktig god påske tilbake. 🙂

  http://livetmedme.wordpress.com/ bruker bloggen mest når jeg har dårlige ME-dager, og selv om det nok kan virke litt dystert, får jeg også tilbakemeldinger om at det er godt å lese noe man kjenner seg igjen i i sin egen kamp mot denne sykdommen.

  Liker

 2. Helt greit det du har skrevet om bloggen min! Hyggelig at du stakk innom bloggen min! Og for en fin blogg DU har, du kan virkelig skrive!

  Liker

  1. Det kommer stadig nye tilskudd til listen, så fortsett å følge med!

   Jeg oppfordrer alle til å gi beskjed dersom dere oppdager «døde» linker eller ser blogger som ikke er på listen. Å være på denne listen gir resultater for den som ønsker flere besøk på egen blogg eller å komme i kontakt med andre ME-syke.

   Liker

 3. Hei.

  Sitter og «blar» litt i bloggen din, og liker det jeg leser 🙂
  Jeg har aldri fått diagnosen ME, men fikk ordene kronisk tretthetssyndrom skrevet på sykemeldinger for en del år siden. Jeg er ikke dårlig hele tiden, men nå og da når livet har bydd på litt for mange krumspring slår kroppen seg bare av og jeg trenger litt timeout – syns det ikke er lett å få forståelse av verden rundt eller på jobb. Nå er jeg litt rådvill ang. jobben – jeg klarer ikke 100%, og vet ikke hva jeg skal gjøre!

  Håper på at vi alle skal få lysere dager med energi til å danse barbeint i en blomster eng 🙂

  Liker

  1. Du må iallfall ikke redusere stillingen på eget initiativ, for dersom det viser seg at funksjonsnedsettelsen er permanent vil du tape penger. Kontakt heller fastlegen din og Nav.

   Mer energi ønsker jeg for deg også! Den normale hverdagen er fantastisk.
   Takk for at du har brukt tid i bloggen min, kom snart tilbake!

   Liker

  1. Hei Trine!
   Ja, jeg kan legge til bloggen din på oversikten. Hvis du vil ha en bestemt presentasjon kan du sende meg epost: melivetpaaslep@gmail.com, ellers lager jeg en presentasjon for deg. Som du ser av oversikten er det mange blogger her og det er derfor lurt å skrive en presentasjon som skiller seg ut.

   Velkommen til bloggen min!

   Liker

  1. Heisann og velkommen hit!

   Det finnes utrolig mange som har ME og som blogger, men mange av dem ønsker ikke å ha en «ME-profil» på bloggen. Her har jeg samlet en del av dem som har ME som tema, eller et av flere temaer. Da jeg begynte å lage oversikten trodde jeg at det skulle være fort gjort, men der tok jeg feil!

   Jeg tar gjerne med bloggen din også, men send meg gjerne en presentasjon av den til melivetpaaslep@gmail.com med url (nettadressen) slik at du får den presentasjonen du selv ønsker. Jeg vet at mange bruker listen min, så det kan godt være at du får noen flere besøk dersom du er der.

   Liker

 4. Kjempe-flott- og for meg, en helt ny oppdagelse, som gjør det enkelt å finne andre i samme situasjon.Kjekt å lese om andres måte å leve med sykdommen på – i gode og onde dager- …

  Liker

  1. Velkommen hit, Kristin!
   Jeg startet listen for å lett kunne finne fram til andre som skriver om det samme, så det er godt at det kan være nyttig for flere enn meg selv!

   Jeg ser du lenker til din egen blogg, men av en eller annen grunn kommer jeg ikke inn på den. Dumt. Vel, jeg skal forsøke flere ganger.

   Listen blir snart oppdatert.

   Liker

 5. iaa1996.blogg.no er også en veldig bra blogg! Hun har M.E hun også, men hun er heldigvis på bedringens vei håper jeg!

  Liker

 6. Veldig fin liste som jeg benyttet meg flittig av når jeg først ble syk og ikke kunne så mye om ME. Jeg har selv en blogg jeg oppdaterer en sjelden gang, du kan godt legge den til 🙂
  otiliersandvik.blogg.no

  Liker

  1. Hei Otilie!

   Hyggelig å høre at du er innom her av og til, men kjipt at du også har ME!

   Jeg kan gjerne legge til bloggen din i listen, men trenger en kort beskrivelse av den. Kan du sende beskrivelsen til meg på melivetpaaslep@gmail.com og legge ved lenke til bloggen? Når jeg har fått beskrivelsen, skal jeg legge den til så fort jeg kan.

   Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s