Mestring, drømmer og håp

Det rolige stedet mitt

Når vindene blåser litt for mye og verden ser ut til å kjøre litt for hardt med både meg og det jeg har rundt meg, da er det deilig å ha denne lille rolige stua kalt bloggen min.

Når ting ikke er tipp-topp, men henger og slenger litt og planene aldri utføres, da er det deilig å ha et sted der ingenting må skje. Her er det bare rolige folk som vil meg vel, som tar vare på den roen som er god å ha.

Prestasjoner har alltid vært viktig for meg. Et liv der ingenting skjer, er ikke et godt liv for meg. Likevel er det i noen perioder det altfor rolige livet jeg trenger mest. Da er det utfordrende å være i det stille.

Jeg strever med å klare å lese, konsentrasjonen er ikke som den burde være, men setningene legges bak meg og jeg dras inn i fortellingen etterhvert. Å klare å lese i normalt tempo og flytte inn i historien, er den tilstanden jeg liker best når jeg ikke bør gjøre det jeg liker mest.

Verden der ute er svær og krevende. Å senke meg ned i stillheten og ikke engasjeres av det ytre liv, det utfordrer. Helst vil jeg være der noe skjer hele tiden. Å ta farvel med det ytre for isolasjon og respekt for trøttheten – jeg kjenner at det krever mye av meg.

Jeg henger halsende etter, lengter etter liv og utvikling; etter å bli det jeg trenger å være. I noen harde rykk kjemper jeg for å få til, bare litt mer før jeg gir etter. Egentlig så tviholder jeg vel på det, så lenge jeg kan.

Denne lille stua mi minner meg på at livet kan være godt i stillheten. Hvis jeg bare klarer dempe protestene og legge fra meg behovet for å prestere, da holder det å bare være slik jeg klarer akkurat nå.

2013-05-19 05.30.55

Reklame

7 kommentarer om “Det rolige stedet mitt

 1. Kjempefint, illustrerende bilde du har lagt ved. Får tanke dit de skal…til noe som er rolig.

  Fint med blogg og fint med mennesker som forstår. Forståelse er utrolig viktig og tar fort bort stress og tanker som bygger seg opp.

  Håper dagen blir fin! 🙂

  Liker

 2. Det bildet der var rett og slett nydelig! Jeg er også glad du har denne bloggstua 🙂 Mange av oss som er syk på denne måten har jo et sterkt ønske om å være sosial,prestere osv. Så går det bare ikke pga.helsa. Og da er det jammen godt å ha et sted som bloggen. Det blir for min del mitt bidrag til å være sosial og samtidig få luftet tanker og ikke minst ta det i mitt tempo. Merker at jeg også har problemer med å lese,henge med og rett og slett forstå. Du har en kjempefin blogg med mange kloke ord! Ha en god kveld 🙂

  Liker

 3. ❤ det rolige stedet ditt, det er ditt og de du ❤ er der! Takk for tankevekkende ord og nydelig bilde! Jeg ønsker deg og dine en flott adventstid Anne-Helene! Varm klem, Rebecca

  Liker

 4. Er glad dere likte bildet!
  Det er et bilde som nesten virker meditativt, men den virkelige roen må komme innenfra. Det beste er om det er match mellom det vi ser og slik vi har det inni oss.

  Takk så mye for at dere brukte litt av tiden deres hos meg!

  Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s