Barn og familie

Vi er gode nok!

Han pakker sekken, sender beskjeder ut i rommet ingen ser ut til å oppfatte, leter etter termosen og klør seg i hodet, stopper opp en liten stund.

Jeg lukker øynene, foretar en rask reise innover i et velkjent landskap, som bare finnes inni mitt eget hode. Jeg er der stadig vekk.

Noe tungt ramler ned trappa, får hendene mine til å løfte seg relativt raskt og hender dekker ørene. Inn løper han, sneier hjørnet og fyker ut på kjøkkenet der faren står og ordner. Spørsmålene hagler, han er som han pleier. Den store utgaven av han selv svarer uengasjert mens han ordner siste rest. Lukten av kakao siver innover stua.

Fra kaos til flat stillhet er veien kort. Jeg kikker ut av vinduet, ser far og sønn vandre hånd i hånd lenger og lenger bort fra meg. Som mange ganger før.

Jeg legger meg godt til rette i sofaen og tenker ar jeg ikke er definisjonen på god mor. Jeg trekker ullteppet oppunder haken og tenker at jeg gjør så godt jeg kan. Jeg forsøker å kjenne pusten og tenker at barna mine har den beste faren de kan ha. Jeg kjenner roen fylle kroppen og gjøre den hel og jeg tenker: Sammen er vi nok. Vi er gode nok som vi er.

Reklame

12 kommentarer om “Vi er gode nok!

  1. Det gjelder å holde seg til det som virker og fungerer, men det er så lett å falle i grøften for alt som skulle vært annerledes. Derfor gjør det så godt når en kjenner på at ting fungerer selv om det er vanskelig.

   Liker

 1. To sjeler, ulike diagnoser, men med felles tanker som så ofte før.
  Takk! Igjen!
  For at jeg får bekreftet at jeg er ikke alene om å ha det slik. Om å ufrivillig bli stilt på sidelinjen av familiefellesskapet ved ulike aktiviteter.
  Jeg trengte å vite det akkurat i dag.

  klem til deg

  Liker

 2. Følelsen av utilstrekkelighet føler vel alle foreldre på i perioder. Men som syke er vi litt ekstra utsatte og sårbare.
  Fin hverdagshistorie;klart dere er gode nok!

  Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s