Høytid

Kjære alle mine flotte lesere!

Den lilla tiden blir snart rød, julaften er bare tre dager unna.

Det er noen ganger vanskelig å skrive, fordi det er så mange vurderinger som må gjøres før publisering. Mange innlegg blir dermed aldri skrevet i bloggs form, men holdes private. Tiden før jul er en slik tid der så altfor mye holdes privat. Det kan være smart, men samtidig tenker jeg at vi kanskje burde vært enda tøffere enn vi er. Så mye erfaring og kunnskap; så mye gjenkjennelse som ikke blir delt – av hensyn til og omsorg for dem som betyr mest. Og dermed holdes borte fra dem som kanskje trenger det mest.

Dette er ikke den tiden av året jeg fungerer best på, det merkes blant annet på at jeg sliter med å kommunisere og jeg skriver feil. Meningen kommer muligens fram, men ordene har feil bokstaver og jeg ser det ikke når jeg leser gjennom teksten.

I dag oppdaget jeg at det lå flere skjulte meldinger til meg på Facebook. De er sendt av folk jeg ikke har på vennelisten og dermed får jeg ikke beskjed om at de er kommet. De lå under det vanlige meldingsikonet (som ser ut som to firkanter), under «Annet». Der lå det melding fra noen som leser bloggen min. Er en av dem deg? Send meg heller en epost, for da kan du være sikker på at jeg ser det og jeg skal prøve å svar deg så snart jeg kan.

Jeg håper du har noen å dele julen med, som du trives sammen med. Om du skal være sammen med folk du kjenner: Finn din rytme og skap små luker av fri pust slik at julen ikke gir større belastninger enn du tåler. Om du ikke skal være sammen med noen: Jeg håper at du har noen å snakke med, når du trenger det.

Julen er arbeidstid for meg, fordi den er så veldig annerledes enn resten av året. Det krever.

Vil du sende meg noen ord? Gjør gjerne det. Trenger du å snakke, så leser jeg epost hver dag. Jeg prøver å svare, selv om kommunikasjonsferdighetene verken er på et akseptabelt eller tilstrekkelig nivå.

Jeg ønsker deg en riktig god jul!

Og jeg ser fram til et nytt år med mer eller mindre faglig innhold i bloggpostene. Jeg har flere i hodet, så kommer det an på formutviklingen når de faktisk blir skrevet og publisert. Noen av dem krever en del forarbeid.

Reklame

15 kommentarer om “Kjære alle mine flotte lesere!

 1. Ønsker deg og dine en riktig god jul og ett godt nyttår. Takk for alt du deler med oss på bloggen. Jeg er innom hver dag og sjekker, men er dessverre alt for dårlig til å kommentere. Grunnen til det er som det du skriver i dette innlegget. Når jeg skriver blander bokstavene seg og jeg vegrer meg for å skrive på grunn av det.

  Men jeg håper julen gir deg noen koselige stunder og at det ikke bare blir en belastning for deg.

  Klem Maria

  Liker

  1. Maria
   Det er bare veldig lite godt når kommunikasjonen blir vanskelig, det er kanskje da man trenger det mest av alt.

   Særlig fordi du sliter med ordene vil jeg si tusen takk for at du la igjen noen her!

   Liker

 2. Jeg ønsker også alt godt for julen og det nye året, og takker for mange fine blogginnlegg! Måtte 2013 bringe oss alle litt bedre dager!

  Liker

 3. Ønsker deg og dine alt godt for det nye året, og ikke minst at du får gode dager som gir deg styrke og kan bære deg gjennom de mindre gode 🙂
  God klem fra May Brit

  Liker

  1. Overstått, iallfall. Har begynt å skrive en bloggpost om det, så dersom jeg våger blir den publisert om noen timer eller i morgen. Takk for klemmen og for at du spør! Håper det står bra til med deg!

   Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s