Media, samfunn og meninger

Syk likestilling

Han drar støvsugeren med seg, flytter på et møbel og dytter til en stol. Jeg sitter i et annet rom.

Han har fått en tidsfrist, en ramme for når han må være ferdig; det er da jeg står opp. Mens jeg dusjer kan han skifte sengetøy, mens jeg spiser kan han handle. Når han ikke er der kan jeg slappe av, når han sover kan jeg hvile.

Jeg vil at veggene skal være mine, at gulvet skal være mitt. Jeg vil ha hendene i brøddeigen og fingrene i nyvasket barnehår. Jeg vil kjøre bilen og hente en pakke i et nedlagt postkontor. Jeg vil hente alle bøkene jeg skal lese og selv henge opp lampene. Jeg vil dele oppgavene huset og barna har gitt oss, jeg vil være den som utfører og organiserer. Nå organiserer jeg bare.

Tiden er så lang og den går så fort når jeg ikke legger merke til hva jeg gjør. All småryddingen jeg ville gjort dersom jeg beveget meg mer, all vaskingen som blir gjort i rykk og napp; det ville vært så annerledes dersom jeg var annerledes. Kanskje til og med vinduene ville vært rene da?

Jeg legger ikke sjelen i husarbeid, men liker orden. Jeg stabler heller ved enn å klippe gresset. Jeg baker heller brød enn å pusse sko – og hvem pusser vel sko nå til for tiden?

Jeg vil heller utføre enn å observere! Jeg vil heller gjennomføre enn å delegere!

Han jobber, han er apatisk, har aldri tid til å være lat. Han blir halt i og dratt i, er ønsket her og der. Jeg drømmer om likestilling, jeg vil være med! Det er ikke riktig og heller ikke rettferdig det som skjer. Jeg vil ta min del!

Når skal vi bli tradisjonelle?

**

Ps! Hvis du liker dette innlegget kan det være at flere vil sette pris på det. Del gjerne!

Reklame

20 kommentarer om “Syk likestilling

 1. Tusen takk for hyggelig og klok kommentar på bloggen min i går; det settes stor pris på, skal du vite.

  Jeg har kikket litt rundt her inne hos deg, og jeg må si at du imponerer meg stort. For det første er det modig å stå frem med sin sykdom slik du gjør. Du skriver i tillegg fantastisk godt, både språk og innhold er meget bra; spennende temaer med en fin balanse mellom det hverdagslige og det alvorlige. Alt dette er kriterier jeg setter høyt, og jeg ønsker å følge bloggen din.

  Ha en fin onsdag i oktobers beste tegn.

  Liker

  1. Hei janna!
   Så hyggelig at du tar turen innom meg, velkommen!

   Jeg blir så glad når jeg får slike tilbakemeldinger som du gir meg her, det gir meg en trygg bekreftelse på at jeg mestrer det jeg tror jeg gjør.

   Ser fram til å bli bedre kjent med deg og bloggen din. 🙂

   Liker

 2. Et veldig godt innlegg, du er så god med ordene!!! Og jeg kan jo bare si at jeg er et eksempel på at ting kan snu!!!! Og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli glad i husarbeid, det er jeg nå. Og du kommer til å kunne ta del i alle de små og store tingene i hverdagslivet igjen for ting skjer på forskningsfronten!!
  Sender en god klem

  Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s