Blogging

Mange skriver om sin ME

Å skrive er noen ganger erstatning for ord som ikke finner veien ut gjennom munnen. Å blogge er en utstrakt hånd og et ønske om å bli sett eller uttrykk for pedagogiske behov. Det kan også være vedlikehold av gjenværende funksjoner og selvutvikling. Bloggingens funksjoner varierer fra folk til folk og kan variere fra tekst til tekst, eller bilde til bilde. Nettopp derfor synes jeg blogg er en spennende kommunikasjonsform.

For lettere å finne fram til andre som blogger om ME laget jeg en gang en liste over disse. Heldigvis er det mange som ønsker å være med på denne! Det kommer stadig nye bloggere til og jeg tar alltid imot tips om flere, så send meg gjerne epost dersom du kommer over noen som blogger om ME på norsk.

Her følger en kort presentasjon av de fire siste som er lagt til, ta gjerne en titt på dem!

Thea Kristine May – Bli med på min reise gjennom oppturer og nedturer i en hverdag som kronisk syk. Reisen til å finne svar, reisen til å finne positive ting i livet og reisen til å bli frisk. Skriver ikke alltid om sykdom på bloggen min da jeg vil at den skal være noe positivt for meg

LifeWithMe – Hei! Mitt navn er Heidi, jeg er 17 år, og ikke typisk ungdom. Har gått glipp av 5 år skolegang, og mye av det “normale” liv. På denne bloggen skriver jeg utfordringer som har kommet med årene, og hvordan jeg har det i dag.

Dagens lille ME-glede – ME er ikke moro – det er faktisk temmelig leit. Nettopp derfor blir det så viktig å ta vare på det som gleder; enten det er store politiske saker, eller de små hverdagstingene. Det er det jeg forsøker å gjøre i denne bloggen.

Dia Maria – Skriver om det å være ung og ha me. og om å prøve å gjøre det beste ut av det og fokusere på det fine! mest bilder, litt tekst

Jeg leser også blogger som ikke skriver om ME, noen av disse finner du her.

Hva betyr blogg for deg? Og hva tenker du om såkalt sykdomsblogging?

Reklame

8 kommentarer om “Mange skriver om sin ME

 1. Eg syns det er viktig at dei med ME eller med andre diagnoser har ein sjanse til å finne kvarandre.. Samtidig er det nyttig for andre å få vite om at livet faktisk ikkje er ein dans på roser for svært mange. Veldig kjekt at du vil fylgje meg! Takk 🙂

  Liker

  1. Velkommen hit!

   Denne bloggen er mitt lille bidrag til å vise deler av et liv med ME. Jeg er glad for at du vil følge meg!

   Mange skriver godt om vonde ting og jeg tenker at alle har godt av et innblikk i andres liv, særlig dersom det avviker fra det livet man selv er istand til å leve.

   Liker

 2. Jeg merker at je er veldig redd for å bli «merket» med sykdomsblogg, og har derfor bevist latt være å blogge mye om det etter jeg flyttet over på eget domene. Også fordi jeg blir så negativ i meg selv av å skrive om det og dvele ved det, at jeg vil fokusere på andre ting. Men selvfølgelig må jeg skrive o det inne i mellom, fordi det er en stor del av meg og en stor del av hverdagen.

  Liker

  1. Jeg tenker at det er viktig å blogge om det som sammenfaller mest med ens egne behov. Jeg skriver ikke her dersom det ikke er et behov eller bra for meg. En del som blogger om sykdom ser jeg går over til å lage rene inspirasjonsblogger etterhvert. Kanskje det er et uttrykk for at det blir for tungt over tid å skrive om det som gjør vondt? Det er nok en balansegang mellom å «få det ut» og å ikke la det bli alt. Dersom det blir tyngende å skrive om sykdom og dårlige dager, bør en ta en pause, tenker jeg.

   Liker

 3. Det er sant som du sier at blogg er en spennende kommunikasjonsform. Noen ting kan det kanskje være lettere å skrive om enn å snakke om, tenker jeg. Når man skriver om noe så sjeldent som ME, så er det nok for manges vedkommende, også slik at de ikke har noen de kan snakke med dette om, som også opplever det selv, og her har blogger en viktig funksjon.

  Listen din over ME-blogger er veldig bra! Jeg har tittet på mange av bloggene der tidligere. Takk for at du har lagt til min blogg også! 🙂

  Liker

  1. Noen ganger går det ikke an å bruke stemmen i det hele tatt! Og ved å blogge når man ut til mennesker som faktisk er interessert i det samme som en selv, det er ikke gitt at en finner i omgangskretsen sin. Det er noe eget å snakke med folk som har erfaring med det samme, for selv om vi er forskjellige har vi noen ting til felles som man trenger erfaring for å forstå. Det er godt å møtes over nett.

   Godt å høre at listen min kommer andre til nytte. Det er veldig flott!

   Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s