Høytid

Finne seg selv igjen etter påskevraket

Det er ganske tomt selv om det er helt fullt, som en proppet full bag av noe noen har slengt fra seg mens de var på vei til noe annet. Jeg forsøker hente inn alt jeg pleide tenke på; alt det uforløste som venter på anledning til å slippe ut, men det ser ut til at alle tankene har stivnet mens de ventet. 

Lettere rystet etter en ferie jeg selv har vært bortreist fra, sitter jeg igjen i den vante stuen uten andre enn meg selv; vet at det går noen timer og så er det fullt igjen. Fullt av hverdagslige rutiner, hverdagslige tanker. Jeg må bare få tid nok til å forstå hva som skjer, eller kanskje ikke skjer mer. 

Det ligger ikke frihet i tomheten, det er ikke mange valg av praktisk betydning. De usjarmerende rutinene setter likevel preg på dagen og valgene kretser om forsøk på meningsfull kommunikasjon og fortsatt tilbaketrekking i forebyggende hensikt. 

Hvor blir det av når det ikke er fremme, alle tankene som er selve livsinnholdet? Jeg vet ikke, kan hende blir de som tørkede erter, som må ligge et døgn i vann for å komme til sin rette igjen. Jeg trenger iallfall ett døgn for å finne tilbake igjen og forsøke med en bokstav og en til. 

Små, forsiktige steg med kort avstand mellom slik at balansen ikke tøyer av for presset. Ikke være redd, ikke være pingle, tåle motstand og ting man ikke vil sette ord på. Komme ut og vise seg fram, ikke la seg trekke tilbake på falske premisser, men ta sjansen på at det holder og blir sluset riktig ut. Tåle egne feil og svakheter. 

Finne seg selv igjen. Hvem har jeg vært? 

Reklame

12 kommentarer om “Finne seg selv igjen etter påskevraket

 1. Tørkede erter i vann er en god illustrasjon. Håper du får litt energi. Kanskje kommer det noe sigende sakte i takt med at sola henter fram våren?

  Det er lite energi hos oss ellers kunne jeg sendt noe. Men det er ikke noe til overs.

  🙂

  Liker

  1. Haha.. tenkte nok at du ikke hadde noe energi å avse!

   Jeg gjør noen spede forsøk på å unnslippe de kognitive problemene, for uten å uttrykke meg får jeg det fælt. Så heldigvis slapp det ut en bloggpost og da er åpningen antakelig funnet. Håper jeg. Noen ganger virker det som om det kun er et spørsmål om å finne den rette metoden, så jeg forsøker på forskjellige måter å unnslippe buret. Har jo litt trening i det nå.

   Liker

 2. Hei.
  Godt skrevet!
  Jeg deler gjerne litt energi med deg. 🙂
  Jeg har fått påfyll og har hatt en fantastisk påskeferie.
  Det er alltid litt rart å «sitte igjen» når alle de andre starter opp igjen «livene» sine etter ferier.
  Ønsker deg alt godt!

  Liker

   1. Hei Melivetpaaslep.
    Ja, det gir inspirasjon og ikke minst jeg fikk fred i sjela. Skuldrene senket seg og jeg kjente at jeg pustet fritt. Barna ble harmoniske av å bevege seg på ski ute i naturen og være i aktivitet på den måten, istedet for å sitte foran dataen og TV. Godt å se det vakre landskapet som ligger der og breier seg utover i all sin prakt. Og for meg personlig var det en god opplevelse å nå toppen av fjellet som jeg ikke har vært på på mange år. Det minner meg på at jeg skal være takknemlig for at helsen er på bedringens vei.
    Håper du blir bedre etter at du og de rundt deg har kommet inn i de vante hverdagsrutinene igjen. 🙂
    Klem fra meg

    Liker

 3. Alle de dagene vi ikke liker – fordi de er begrensningen – de representerer også stabilitet og forutsigbarhet. Og det koster minst krefter.
  Leter du mye om dagen? Etter deg selv?
  Ønsker deg gode dager!

  Liker

  1. Veldig klokt formulert den første setningen din, Trude!

   Det er som om ferier fjerner kontakten med det som er lengst framme på de normale dagene, så nå hverdagen er tilbake starter også jobben med å finne tilbake til ordene. Det må hentes fram og bygges opp igjen. Og i ordene finnes jeg.

   Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s