Leve med ME

Den beste dagen

.. er dagen etter.

Dagen derpå sitter jeg velduftende, ren, hel, likner kanskje litt på en helt vanlig person, hvis vi ser bort fra hva klokken viser.

Når jeg våkner trer vissheten om at dagen har fått det beste utgangspunkt den kunne få fram til bevissheten. Dagen er min. Lite arbeid.

Jeg kan selv velge hva jeg vil fylle den med, arbeidsmengden bestemmer jeg selv og det jeg velger å gjøre, gjør jeg fordi jeg vil. Jeg kan kjenne på hva jeg har lyst til, men reduserer «lyst» til det som er mulig innenfor snevre rammer.

Fylt av lys letthet tar jeg fatt på dagens første must: Mat.

Dagen var visst ikke like fri som jeg forestilte meg, for tiden mellom tanken på mat og ferdig spist frokost tar energien jeg skulle brukt i tiden etter mat. Energien som brukes i matjobben stjeler fra det lystbetonte, gjør at det lystbetonte ikke har energi til å utføres.

Maten som spises tar nesten like mye energi som den gir, alternativet skal ikke brukes. Energiregnskapet krever bevegelse, noe må ut for at noe annet skal kunne komme inn.

Dagen som startet så bra, fordi arbeidsmengden så ut til å være minimal, viste seg å bare ha nok til akkurat det mest nødvendige.

 

5 kommentarer om “Den beste dagen

 1. Det å ha en dag som liksom skal være vår, men der vi da ikke har kapasitet til mer enn de nødvendige tingene som mat, er frustrerende greier. Behovet for å gjøre tingene vi vil, er jo så stort… Håper du får en bedre «fridag» snart 😉

  Liker

 2. Jeg må si jeg kjenner meg godt igjen!
  Jeg må hvile etter hvert måltid – å fordøye i seg selv ser ut for å være ekstremsport…
  En blir lei av å velge innenfor SÅ begrensede rammer – en blir lei!
  Må rammene våre bli større, videre og romme mye energi – det håper jeg for deg – for meg selv og alle andre MEsyke!
  Du får ha god hvile – som om det er det viktigste i livet… Jaja, slik går no dagan!
  Men alt godt og fint kan jeg ønske for deg – for drømmene har ingen begrensninger!
  Klem

  Liker

 3. 🙂 fine ord til oppmuntring fra begge!

  Drømmene bærer håpet videre og ved å jobbe langsomt med mål som er konkrete øker livskvaliteten og vissheten om at jeg kan det jeg tror.

  Ønsker dere gode dager og takk for at dere tok turen innom!

  Liker

 4. Det er kjempehardt det her… Våkner og tenker på alt man vil og skal gjøre, og så er det nærmest rett i seng igjen etter frokost.
  Jeg blir også dårligere etter å ha spist. Det er kanskje noe vi har felles flere av oss? Det «koster» jo mye å fordøye da.

  Liker

 5. Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Slik er dagene. Du er utrolig flink til å sette ord på ting. Nå klarer ikke jeg pcen heller lenger med mine betente skuldre og armer:( Jeg burde ha sovet nå, men er for dårlig i kroppen. Håper du sover nå. Klem Ellen.

  Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s