Blogging

Ett år og hundre innlegg

I dag er det ett år siden jeg skrev mitt første innlegg om ME, jeg har bloggbursdag!

Det har skjedd utrolig mye dette året, noe som gjør at det kjennes som om året er mer enn et.

Fra en puslete, men likevel modig start i full anonymitet til full åpenhet gikk det drøye fire måneder. Modningsprosessen gikk raskt, vil jeg si. Jeg har holdt fokus på egne opplevelser fordi jeg selv har hatt behov for å lese andres erfaringer da jeg var i den første, forvirrende fasen av sykdommen. Da søkte jeg etter andres erfaringer for å skjønne meg selv. Det var også godt å kunne vite at det jeg erfarte var «ME-normalt» og at jeg ikke var alene om å ha det slik. Ved å dele kom også fellesskapet, iallfall da jeg ble så modig at jeg turde vise meg fram og linke til bloggen min. Å fortelle at jeg blogger er en terskel i seg selv, og jeg kan fremdeles være litt flau over å innrømme at jeg gjør det.

Jeg har lært at ved åpenhet risikerer jeg lite, jeg vinner mye mer. Jeg har blitt mer modig av å være modig.

Tallene viser at jeg har fått 476 kommentarer, noen av dem er mine egne, og har hatt 38450 sidevisninger. Det høye tallet skyldes i stor grad dagene et av innleggene mine var på VG sin nettside. I etterkant av den perioden har gjennomsnitlig antall besøkende per måned gått opp, men dette har blitt dempet ned etter jeg hadde en bloggepause før sommeren.

Etter jeg startet opp tidlig i høst igjen har antall besøkende tatt seg opp litt etter litt. Mange besøker bloggen min for å se på oversikten over ME-blogger. Jeg er glad prosjektet mitt er til nytte for flere enn meg. Jeg vil tro at dem som mottar besøk fra bloggen min også setter pris på det. Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på hvordan oversikten virker og hvordan dere bruker den.

Etter oppstarten tror jeg formen på innleggene har endret seg litt. Jeg tror jeg er mindre nær i tekstene, opplever dere det slik? Dette har sammenheng med at formen har vært bedre en lengre periode og dermed søker jeg ikke det som fungerer dårlig, men jobber for å opprettholde det som er bra. Anbefaler andre å gjøre det samme: Kjenn etter om det du leser og de nettstedene du besøker gir eller tar energi. Føler du deg motløs og tung eller oppløftet og forstått? Søk det som gir deg mest glede og styrke til å fortsette.

Den siste tiden har formen fått seg en knekk, for mange uforutsigbare og krevende hendelser har senket funksjonsnivået igjen. Det betyr at dere kan vente dere flere nære ME-tekster i tiden framover.

Til slutt vil jeg si takk til dere som leser! Kommentarer i diskusjonsfeltet bidrar til å styrke og løfte bloggen. Jeg setter stor pris på noen ord iblant (eller oftere), men har også stor forståelse for at det noen ganger er vanskelig å vite hva en kan si. Andre klarer ikke skrive, bare lese. Det er helt i orden!

Spre gjerne ordet om bloggen og link videre dersom du finner noe andre bør få med seg.

 

 

Reklame

9 kommentarer om “Ett år og hundre innlegg

 1. Gratulere med ett-års-dagen,
  du har betydd mye for meg og sikkert for mange andre også.

  Håper formen tar seg opp igjen etter som dagene går, de er ikke noe greie og gode de knekkene som kommer. Ta vare på deg selv og plei det gode i livet etter som du orker. Klemz

  Liker

 2. Gratulerer med ettårsdagen. Takk for at du skrev i bloggen min, og vi som er syke har lov å være frustrerte, noe jeg tror kom fram i bloggen min også.) Håper formen din snart blir oppadstigende! gode tanker fra kjersti

  Liker

 3. Gratulerer med bloggbursdag!! 🙂 Setter stor pris på deg og bloggen din! Er ikke så flink til å finne krefter til kommentarer alltid, men leser alt du skriver. Synes det er flott at vi er blitt mange som «viser ansikt» og kan fortelle om hvordan det er å leve med denne sykdommen, både i gode og onde dager.
  Stor klem til deg! ❤

  Liker

 4. Gratulerer så mye Anne-Helene!!! Du har tatt opp mange gjenkjennelige følelser og problemstillinger i bloggen din, så det er vel fortjent med godt besøk og positive tilbakemeldinger.

  Gleder meg til å følge deg det neste året også og ser fram til 100 nye, reflekterte og velformulerte blogginnlegg.

  Håper at formnedgangen blir kortvarig, skal heller tåle at blogginnleggene ikke blir så nære eventuelt 😉

  Gode tanker fra
  Lene i Bergen

  Liker

 5. Du skriver veldig fint Anne-Helene. Takk for denne fine artikkelen. Jeg fant noen små perler å ta med meg videre. Prosjektet ditt med ME-blogger er fint. Tror jeg fikk 2-3 besøkende som kom fra din side første dag jeg la igjen kommentar. Det kommer sikkert flere men akkurat nå er det greit med kun noen få. Ønsker deg en fin dag! 🙂

  Liker

 6. Gratulerer med dagen 🙂 Ett år er da slettes ikke verst, og det er vel gøy å ha hatt et par skikkelig «høydare» 🙂 Jeg fortsetter å følge deg, kommentarene mine kan komme sporadisk, og være korte (da har hodet ikke noe å bidra med, rett og slett) – men jeg leser!

  Klem fra trude

  Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s