Kognitive problemer

Bokstavene som blir borte

Jeg leser med hodet i bevegelse, flytter hele toppen ettersom øynene har blinde felt som sluker bokstaver.

Det jeg skal si må være klart i hodet, eller bli til underveis mens jeg taster. Alt som skal inn møter motstand, mens det som skal ut beveger seg noe raskere, eller mindre langsomt.

Å sjekke egne ord, for å sikre at bokstavene har plassert seg i ønsket rekkefølge, er en oppgave som vil ta meg dager å gjennomføre, så jeg skriver omtrent som i blinde og håper at fingrene er automatisert nok, kjenner sine bokstaver godt nok til å skape mening for den som får resultatet.

Øynene er for trette, trege, alt skjer for raskt for dem til å oppfatte. Feltene som blir borte hindrer vesentlig informasjon å nå inn. Et lite «ikke»  eller en «u» er alt som skal til for å snu fra en mening som vesentlig eller en som skal forkastes. En liten bokstavendring er nok til å kalle fram smilet eller gjøre munnen sur.

Detaljene er viktige. En bokstav kan velte et helt inntrykk. Og skape ganske mye forvirring.

Reklame

4 kommentarer om “Bokstavene som blir borte

 1. Takk for det 🙂
  Ja, jeg tror kanskje det kan hjelpe å sette ord på ting, og snakke med andre som er i samme situasjon.
  Selvfølgelig kan du legge meg til i blogglisten din 🙂
  Jeg har vært innom bloggen din før, og det er pga den jeg har funnet såpass mange ME blogger. Tusen takk for hjelpen 🙂
  Klem!

  Liker

  1. Flott å høre at jeg kan hjelpe!
   Og fint for meg å få tips om, eller oppdage, nye blogger om ME. Det er så mye lettere å få kontakt med folk når jeg ikke må huske på adressene, bare kan bruke oversikten istedet.

   Liker

 2. Hei mitt navn er ingerlise og kommer i fra møre og Romsdal.jeg fikk diagnosen i 2011 med kenny de meirleine fra Belgia en lege som har god kunnskap om me i 20 år.jeg har synsforstyrrelser hver dag,fluer og streker i synsfeltet,noen ganger har jeg store smerter bak øynene ,tomme flekker i synsfeltet med hvite prikker som en tv skjerm,såre og tørre øyne som varierer til hver dag,jeg tar synstester på nettet opptil 3 ganger i mnd men jeg har like bra skarpsyn så det er ikke slik,men jeg oppdaget att jeg fikk mere hjernetåke og synsforstyrrelser etter att jeg sluttet med papaya som jeg faktisk har fått greie på skal være bra for me .jeg har også startet med å få en underlig kløe i huden.mye av me symptomene har blitt verre etter att jeg sluttet med papayaen,jeg sluttet for jeg trodde att jeg var gravid siden jeg ikke har fått mensen på over en mnd.men hvet ikke om jeg er . så skal t legen.jeg har hørt att papaya er ett abort middel i asia.men faktisk dette med synet har blitt verre etter att jeg sluttet med papaya,så hva tror du er mine synsstmptomer relatert til me.håper på svar fra deg. Mvh ingerlise.

  Liker

  1. Hei Ingerlise!

   Det er veldig bra at du skal til legen for dette som plager deg!
   MItt råd er å fortsette å ha god kommunikasjon med legen din.
   Kanskje ville det vært lurt å bestille time hos optiker eller øyelege, forhør deg med legen din om det. Det kan også være lurt å ta en graviditetstest.

   Jeg ønsker deg lykke til!

   Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s