Blogging

Jeg skriver igjen

Hva er jeg redd for, hva gjemmer jeg meg for?

Jeg sitter alene og har vært det lenge nok til å få en slags kontakt med meg selv, med noe innenfor det ytre skallet av tunghet, slitenhet og alle de andre ordene som ikke kan dekke opplevelsen, følelsen, tilstanden som kalles livet i en presset kropp.

Timene alene har gjort at jeg har smeltet, bare litt, og nesten falt tilbake til meg selv. Timene alene har gitt meg kontakt med en liten bit av det som jeg hele tiden vet at ligger der, finnes der. Timene alene er det som skal til for å skape en liten stripe varmt liv igjen.

Jeg gjemte meg ikke bort, men ble pakket inn og glemt bort i all beskyttelsen. Beskyttet av en sterk, men tynn hinne av distanse og motstand gjorde at jeg ikke lenger var en del av det viktigste i livet. Mens jeg var glemt og gjemt, vokste også avstanden til de andre, til de som tok del i ting uten refleksjon, uten bevissthet, men bare lot dagene passere en etter en. De var så langt borte, alle folkene. Og jo mer slitenheten vokste fram, jo lengre bort gled de. Og veien tilbake til dem la på seg meter etter meter. Akkurat som avstanden til bloggen økte for hver dag som ble til uker for så å gå ut av tellingen.

Som savnet etter deltakelse, er savnet etter et sted å uttrykke meg kommet tilbake. Jeg trenger ikke pausen mer, det holdt med fem uker. Behovet for å dele, for å vite at jeg ikke er alene med det som er frossent, men at det selv i sommervarmen også finnes andre frosne kropper som heller ikke kan delta som de vil. Fordi de ikke har noe valg.

Prøvende trosser jeg selvkritikken, slipper løs noen ord i all offentlighet og håper noen plukker dem opp og gir meg litt varme.

Reklame

10 kommentarer om “Jeg skriver igjen

  1. 🙂 Takk for god og varm klem! Er en terskel å trå over for å komme igang igjen, men jeg har lange bein, så jeg kom over.

   Den indre kritikeren er ganske manipulerende, får meg til å glemme hva jeg kan så godt og forlate historiene som finnes der inne, skikkelig slem kritiker, er det. Men jeg skal nok ta innersvingen på den og, en dag så…

   Liker

 1. Jeg er glad du har bestemt deg for å skrive igjen =) Selv om jeg selvsagt har hatt forståelse for at du ønsket en pause har jeg savnet bloggen din. Lykke til med skrivningen fremover=)

  Liker

  1. Takk skal du ha, Miss Ducky!
   En pause var nødvendig og nå prøver jeg meg fram for å se hvordan me-bloggeformen er. Synes det fungerer godt å veksle mellom forskjellig temaer og skrivestiler, for selv om for mye av det gode kan være deilig, kan det også være kvalmende, hehe..

   Liker

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s